Društvo pedagoga tehničke kulture Srbije
Друштво педагога техничке културе Србије

ЋИР | LAT

Наш кутак


25.02.2024.

ПЛАН НАСТАВНОГ ЧАСА

Наш колега, професор политехничког васпитања и образовања, наставник технике и технологије Јован Ђорђевић, педагошки саветник запослен у основној школи „Ђура Јакшић“ у Зрењанину, жели да подели са нама пример добре праксе, а односи се на План наставног часа као елемента вредновања квалитета области НАСТАВА и УЧЕЊЕ.

Део материјала је публикован у Просветном прегледу (страна 24. - 25.) од 15.- 22. фебруара, 2024. године.   

План наставног часа као елемента вредновања квалитета области Настава и учење можете преузети ОВДЕ.

Верујемо да овај пример добре праксе може бити од помоћи младим колегама (почетницима) и осталим наставницима у планирању наставног часа. 

 

 

06.02.2024.

Светосавска награда

 

Наш колега, наставник технике и технологије Миодраг Тасић, запослен у основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Омољици добитник је Светосавске награде, највећег признања које додељује Министарство просвете.

Миодраг Тасић је награду добио за дугогодишњи рад и значајна постигнућа  са ученицима у области технике и технологије и безбедности у саобраћају, као и за допринос унапређивању квалитета образовања и васпитног рада кроз обезбеђивање подстицајног окружења за ученике, утемељеног на међусобном поштовању и поверењу.

Више пута је колеги Тасићу додељено признање Покрајинске Владе Војводине, града Панчева и основне школе „Доситеј Обрадовић“ Омољица.

Честитамо нашем колеги Миодрагу Тасићу!

 

 

 

 

15.09.2023

Примери добре праксе

 

Драге колеге, овде можете видети неке од примера добре праксе наших колега.