Društvo pedagoga tehničke kulture Srbije
Društvo pedagoga tehničke kulture Srbije

ЋИР | LAT

Naš kutak


25.02.2024.

PLAN NASTAVNOG ČASA

Naš kolega, profesor politehničkog vaspitanja i obrazovanja, nastavnik tehnike i tehnologije Jovan Djordjević, pedagoški savetnik zaposlen u osnovnoj školi „Djura Jakšić“ u Zrenjaninu, želi da podeli sa nama primer dobre prakse, a odnosi se na Plan nastavnog časa kao elementa vrednovanja kvaliteta oblasti NASTAVA i UČENjE.

Deo materijala je publikovan u Prosvetnom pregledu (strana 24. - 25.) od 15.- 22. februara, 2024. godine.   

Plan nastavnog časa kao elementa vrednovanja kvaliteta oblasti Nastava i učenje možete preuzeti OVDE.

Verujemo da ovaj primer dobre prakse može biti od pomoći mladim kolegama (početnicima) i ostalim nastavnicima u planiranju nastavnog časa. 

 

 

06.02.2024.

Svetosavska nagrada

 

Naš kolega, nastavnik tehnike i tehnologije Miodrag Tasić, zaposlen u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Omoljici dobitnik je Svetosavske nagrade, najvećeg priznanja koje dodeljuje Ministarstvo prosvete.

Miodrag Tasić je nagradu dobio za dugogodišnji rad i značajna postignuća  sa učenicima u oblasti tehnike i tehnologije i bezbednosti u saobraćaju, kao i za doprinos unapredjivanju kvaliteta obrazovanja i vaspitnog rada kroz obezbedjivanje podsticajnog okruženja za učenike, utemeljenog na medjusobnom poštovanju i poverenju.

Više puta je kolegi Tasiću dodeljeno priznanje Pokrajinske Vlade Vojvodine, grada Pančeva i osnovne škole „Dositej Obradović“ Omoljica.

Čestitamo našem kolegi Miodragu Tasiću!

 

 

 

 

15.09.2023

Primeri dobre prakse

 

Drage kolege, ovde možete videti neke od primera dobre prakse naših kolega.